Referenties

“Met mijn 23 jaar was ik 1 van de jongere klanten bij Meynkracht. Vorig jaar een studie afgerond en toch daarna nog twijfels over mijn loopbaan. Ilse heeft mij geholpen om te denken in oplossingen en mogelijkheden. Ik ben enorm blij dat ik dit traject heb doorlopen. Met de uitgebreide gesprekken had ik echt het gevoel dat er naar mij werd geluisterd. Alle kwaliteiten samen op een rij zetten, out of the box denken en dingen weg kunnen strepen. Samen kijken naar de rode draad en vanuit daar denken in mogelijkheden. Ik ben blij!”

Loopbaancliënt

“Heb onlangs bij Ilse de loopbaanbegeleiding gevolgd. Ilse weet door het inzetten van verschillende hulpmiddelen en verdiepende vragen te stellen je goed aan het denken te zetten. Door de verschillende opdrachten leer je jezelf beter kennen, wat past er bij je en wat niet. Wat zijn o.a. je valkuilen of allergieën en hoe ga je daarmee om? Wat zijn je sterke punten en hoe kan je die het beste inzetten?

Tip: ga er vooraf niet vanuit dat je aan het eind van het traject exact functie X bij bedrijf Y gaat ontdekken, niks is in beton gegoten. Ik heb wel een goed beeld gekregen binnen welke kaders ik mijn loopbaan het beste kan voortzetten.

Bedankt voor de begeleiding Ilse!”

Loopbaancliënt

Heb de training persoonlijke effectiviteit / vergroot je zelfvertrouwen gevolgd. De opdrachten uit het werkboek maken, de gesprekken met Ilse waarbij ze doorvroeg, hebben eraan bijgedragen dat ik veel beter in mijn vel zit!

Ilse, je bent professioneel, duidelijk en geduldig :). Bedankt voor je hulp en steun. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, en ik zie, met de gekregen handvaten, de toekomst met vertrouwen tegemoet!! Geloof, hoop en liefde!

Cliënt, Coachingtraject Persoonlijke Effectiviteit

“Door de corona crisis die ons allen op wat voor manier dan ook wel heeft geraakt ben ik gaan denken aan mijn werk en thuis situatie. Ik had m’n hele carrière eigenlijk alleen maar in de horeca gewerkt en had hierdoor niet veel tijd voor mijn gezin. Dit moest anders en ik ging me een beetje oriënteren op de arbeidsmarkt. Maar wat wil ik en wat past bij mij was de grote vraag. Zoekend naar iemand die mij hier mee kon helpen kwam ik bij ilse terecht. Vaak wil ik zulke dingen toch zelf doen want ik kan dat wel alleen dacht ik.

Bij ons eerste gesprek wist ik meteen dat ik me hier thuis kon voelen en dat dit traject mij wel de juiste richting in zou helpen. Na meerdere sessies zag ik steeds meer in wat ik kon en wat ik zeker moest laten. Ik kreeg inzicht in mijzelf en ben hierdoor zelfverzekerd en doelgericht gaan zoeken. Het traject heeft me erg geholpen en ik wil via deze weg Ilse hartelijk danken voor de hulp die ze heeft gegeven. Bedankt”.

Sebastiaan, Loopbaancliënt 

“Een geweldige training, ik zie het als een cadeautje, ik geef het een cijfer 9. Ik was zelf al bezig met van alles en nog wat rondom persoonlijke ontwikkeling, in deze training kwam veel hiervan mooi bij elkaar. Door de opdrachten te maken kwam er een verdiepingsslag.

In onze maatschappij gaat de aandacht vaak naar wat niet goed is gegaan, wat beter kan en moet en is er weinig aandacht voor reflectie en bekrachtiging van dingen die goed zijn of goed gaan. Ook zelf ben ik altijd vrij kritisch en gericht op verbetering. Deze training heeft mij echt laten beseffen dat je mag worden en zijn wie je bent, dat je jezelf niet met anderen hoeft te vergelijken en dat je zelf bepaalt wie je wilt zijn of wilt worden.

Geweldige training voor bewustwording wie je bent en wie je wilt zijn en hoe je kunt worden wie je wilt zijn. Een cadeautje om langzaam uit te pakken.

Succes met je bedrijf en wellicht maak ik opnieuw gebruik van de diensten/trainingen die je aanbiedt. Ik ben een meer dan tevreden klant ”.

Aline, Online Training Persoonlijk Leiderschap 

“Het volgen van een loopbaantraject bij Ilse heeft mij veel gebracht. Ik kon voor mezelf redelijk goed bepalen wat ik leuk vond in een baan, maar wat bij mij past? Dat vond ik een lastige vraag. Het loopbaantraject heeft mij gebracht dat ik nu weet wat ik belangrijk vind in een baan en wat ik juist niet meer wil. Dit loopbaantraject heeft mij de handvatten gegeven om de baan én organisatie te vinden die het beste bij mij passen. Ilse kan goed doordringen tot de kern en de juiste vragen stellen waardoor je gaat nadenken over zaken, waar je zelf niet zo snel aan zou denken. Samen werk je stap voor stap naar een steeds concreter toekomstbeeld toe. Ik kan Ilse als loopbaancoach van harte aanbevelen!”

Loopbaancliënt 

“Ilse stelt je op je gemak waardoor er een prettige sfeer ontstaat. Ilse weet tijdens het traject de juiste passie en sterke kanten bij je boven te halen. Ik heb het gevoel dat ik dit traject samen ben aangegaan en dat wij dit doel samen gaan halen. Ze is zeer behulpzaam en leeft mee om die gedroomde baan te vinden. Ik kan daarom Ilse echt aanbevelen als loopbaancoach. Ze gaat professioneel te werk maar weet hierin de juiste persoonlijke snaar te vinden. Een topper!!”

Marjanne, Loopbaancliënt 

“Van meerdere mensen had ik al positieve verhalen gehoord over Ilse. Na een positief kennismakingsgesprek ben ik bij haar een loopbaantraject gestart. Door verschillende opdrachten krijg je meer inzicht in jezelf. Ilse is een fijne gesprekspartner en geeft je goede en eerlijke feedback. Ze laat je zelf ook goed nadenken en weet tot de kern door te dringen. Samen met de gemaakte opdrachten was dit verhelderend en de uitkomst was soms verrassend maar vaak ook wel weer herkenbaar.

Ik ben blij dat ik dit traject bij Ilse heb gevolgd. Ik heb mezelf beter leren kennen en heb voor de toekomst inzichten gekregen waar ik verder mee kan”.

Jeanet, Loopbaancliënt 

“Na het afronden van het loopbaantraject bij Meynkracht heb ik bij Ilse het traject Persoonlijke Effectiviteit doorlopen. Ik kijk er met een goed gevoel op terug en ik ben Ilse erg dankbaar voor haar begeleiding. Ik heb mijzelf beter leren kennen en ik heb goede handvatten en tips gekregen om verder te kunnen groeien”.

Cliënt Coachingtraject Persoonlijke Effectiviteit

“Afgelopen half jaar heb ik een loopbaantraject gevolgd bij Ilse Kodden ‘Meynkracht‘ in Ommen. Dit was een leerzaam, verhelderend traject waarbij je jezelf toch ook wel beter leert kennen. Nu moet ik na dit traject nog wel flink zelf aan de slag, maar ik kan nu wel verder en weet nu wel meer in welke richting ik het moet gaan zoeken. Ik heb er zeker geen spijt van en ben blij dat ik deze stap gemaakt heb”.

Loopbaancliënt

“Na een burn-out en re-integratie bleef ik onrust bemerken op werkgebied en ben ik op zoek gegaan naar een loopbaancoach. Na een kennismakingsgesprek en overleg met mijn werkgever besloten om een loopbaantraject via ‘Meynkracht’ in te stappen waar ik geen moment spijt van heb gehad.

Het traject met de opbouw in thema`s, de opdrachten en gesprekken hebben mij veel nieuwe inzichten gegeven en op een nieuwe weg gebracht waar ik van tevoren nooit aan had gedacht. Ik kijk anders en meer met een open blik naar de toekomst en heb weer energie om werk te gaan doen wat bij mij past! Ook op andere gebieden merk ik dat het traject mij heeft geholpen, ik mezelf beter heb leren kennen en bewuster keuzes ben gaan maken.

De weg naar verandering is soms (nog) best hard werken, het kost je tijd en energie maar dat is het zeker waard. Dankzij een concreet actieplan en meer inzicht in mijn persoonlijk functioneren heb ik op verschillende vlakken tips en handvatten gekregen om ook echt aan de slag te gaan. De persoonlijke aanpak en maatwerk zonder daarbij de grote lijnen te verliezen hebben mij erg aangesproken en kijk ik dan ook met veel plezier en dankbaar op terug”.

Jonathan, Loopbaancliënt

“Persoonlijke en praktische benadering. Gericht op wat er wél kan en wat je zelf kunt doen. Ik heb er veel aan gehad”.

Nienke, Loopbaancliënt

“Ik heb een oriënterend gesprek bij Ilse gehad en ik had een gevoel dat zij wel bij mij paste om mij te helpen. Ik was afhankelijk van mijn werkgever die goedkeuring moest geven en die hebben een gesprek gehad en zijn akkoord gegaan. Ik kijk terug op een periode met gesprekken die voor mij soms lastig waren. Terugkijken waar je vandaan komt en waar je naar toe wilt. Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik. Ik vind Ilse haar betrokkenheid erg prettig en denkt met je mee. Ilse geeft duidelijk advies. Je krijgt huiswerk opdrachten mee waar je inzichten krijgt over jezelf. De opdrachten waren soms wel pittig. Door met Ilse in gesprek te gaan over de opdrachten leer je je gaandeweg beter kennen. Op een prettige, positieve manier weet ze feedback te geven en je vooruit te helpen”.

Ilse dankjewel.

I.H., Loopbaancliënt

“Het volgen van het loopbaantraject bij Ilse heeft mij veel gebracht. Ik heb mijzelf beter leren kennen en ben mij meer bewust van mijn kwaliteiten en valkuilen. Ook heb ik meer inzicht gekregen in het maken van keuzes: wat wil ík? Ilse is oprecht en helpt je verder door goed te luisteren, goede vragen te stellen en handvatten aan te reiken waarmee je verder kunt. Door het traject heb ik meer inzicht en duidelijkheid gekregen en kan ik met een goed gevoel vervolgstappen zetten”.

Loopbaancliënt.

“Ook al was het wat verder rijden, toch ben ik het coachingstraject bij Ilse aan gegaan. Het was een prettig traject, waar ik veel aan heb gehad. Ilse geeft je een veilig gevoel. Het heeft mij vooral in laten zien wat ik kan en waar ik energie van krijg. Het traject heeft zeker voor meer zelfvertrouwen gezorgd”.

Cliënt, Coachingtraject Persoonlijke Effectiviteit.

“Ik heb bij Ilse het loopbaantraject doorlopen. Vanaf het begin had ik meteen een klik met haar en durfde ik me open te stellen. Dit had ik op voorhand niet zo verwacht, aangezien dit bij mij vaak wat langer duurt. Het voelde meteen vertrouwd en natuurlijk aan. Gaandeweg het traject ben ik mezelf steeds beter gaan leren kennen. Wat vind ik nu echt belangrijk, waar ben ik goed in, wat zijn de belemmeringen waar ik tegenaan loop en waar liggen mijn interesses. Verhelderend en op bepaalde momenten ook confronterend. Als ik even vastliep kon ik, na een goed gesprek, altijd weer verder. Dit traject heeft ervoor gezorgd dat ik mijzelf beter heb leren kennen en mijn zoektocht naar een andere baan concreter kon maken. Ilse, bedankt!!”

Rik, Loopbaancliënt.

“Ilse, wat ben jij een supervrouw! Toen ik binnenkwam bij jou voelde het direct goed en zijn we samen aan het traject begonnen. Waarin ik 8 intensieve gesprekken met jou heb gehad. Het waren soms hele zware gesprekken waarin ik mezelf echt tegenkwam, heel leerzaam en super leuk om met Ilse te doen! Je luisterde heel aandachtig naar wat ik allemaal te zeggen had. Ik kreeg voor thuis opdrachten mee, die ik moest maken voor het volgende gesprek. Wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen, wat zijn mijn waarden, wat geeft energie en wat kost energie. Zo kom je erachter wie je echt bent en wat jou boeit! Nu heerlijk op zoek naar een leuke en nieuwe uitdaging. Vol trots zeg ik bij Ilse kan iedereen terecht!! Ilse super bedankt”.

Loopbaancliënt. 

“Heel erg fijn traject doorlopen bij Meynkracht! Je voelt je al gauw thuis bij Ilse en kan enorm fijn met haar praten. Ze heeft mij zeker geholpen! Wie ben ik, wat kan ik…..

Ilse bedankt!”

Frensis, Loopbaancliënt. 

“Na een prettige en fijne intake heb ik besloten om een loopbaantraject bij Ilse te starten. Tijdens de intake legde ze heel duidelijk haar werkwijze uit en wat ik kon verwachten. Je krijgt een duidelijke werkmap met onderwerpen en opdrachten die behandeld worden tijdens de 8 coach gesprekken. Na elk gesprek kwam ik met erg veel rust in mijn hoofd en lichaam thuis. Ilse heeft me geleerd om keuzes te maken en om te kijken naar waar IK blij van word. Daarnaast is ze rustig en kan ze erg goed luisteren en doorvragen, essentiële dingen voor een goede coach. Dus mocht je vastlopen in je werk of eens iets anders willen, ik kan Ilse aan iedereen aanraden!”

Loopbaancliënt. 

“Een geweldig traject bij Ilse gevolgd.

Vanaf het eerste gesprek een goed gevoel bij Ilse en de manier waarop zij haar trajecten opzet. Ilse gaf mij al bij het eerste gesprek het gevoel beter door te hebben wat ik nodig had en waar mijn problemen lagen dan alle andere personen die ik al gesproken had.

Ilse denkt met je mee en zet je aan het denken. Dankzij het traject heb ik mezelf beter leren kennen en met veel plezier aan mezelf kunnen werken. Door de huiswerk opdrachten ben je niet alleen tijdens de gesprekken bezig, maar ook thuis. Tijdens de gesprekken kom je dan soms weer tot hele andere dingen dan wat je in eerste instantie thuis al had bedacht. Ilse daagt je tijdens de leuke gesprekken echt uit om nog verder na te denken.

Een echte aanrader!”

Milou, Loopbaancliënt. 

“Ik heb een goede ervaring met Ilse als loopbaancoach. Ze is geïnteresseerd, rustig en stelt de juiste vragen om je inzicht te geven bij situaties. Voor mij was het traject erg verhelderend”.

Margreet, Loopbaancliënt.

“Samen met Ilse heb ik een innerlijke reis gemaakt. Onderweg werden er oefeningen gedaan en vragen gesteld. Soms werd er een pas op de plaats gemaakt en ingezoomd op een bepaald onderwerp. Soms wilde ik doorlopen, zij bleef dan staan, nog niet tevreden met mijn antwoord.

Je kunt niet objectief naar jezelf kijken, daar heb je soms iemand voor nodig die jou niet kent. Door Ilse heb ik een objectiever en completer beeld van mezelf gekregen. Ik ben nu in staat om betere keuzes te maken. Keuzes die gebaseerd zijn op liefde en niet op twijfel”.

Arie, Loopbaancliënt.

“De training Persoonlijke Effectiviteit, Vergroot je Zelfvertrouwen, heb ik als leerzaam en prettig ervaren. Ilse is een prettige coach die goed kan luisteren en op de juiste momenten kritisch doorvraagt. Ik heb nieuwe inzichten gekregen die ik goed kan toepassen bij het aangaan van nieuwe uitdagingen. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet”.

Cliënt, Coachingtraject Persoonlijke Effectiviteit.

“Ik ben heel erg blij dat ik Ilse als loopbaancoach heb gehad. Zij denkt met je mee, is heel betrokken en zet je aan tot heel goed nadenken. D.m.v. 8 gesprekken en verschillende opdrachten heb ik mijzelf beter leren kennen: wat zijn mijn kwaliteiten en valkuilen, maar vooral wat WIL ik en niet wat MOET ik. Ilse heeft vaak tegen mij gezegd: “Moeten kost energie, willen geeft energie!” En dat klopt inderdaad!!

Dankzij de coaching van Ilse, heb ik duidelijkheid voor mijzelf, kan èn durf ik weer stappen te ondernemen om een leuke/nieuwe uitdaging aan te gaan!

Ilse, dank je wel!”

Ellen, Loopbaancliënt.

“De afgelopen periode heb ik een loopbaantraject gevolgd bij Ilse. Vanaf de start heeft Ilse een veilige, prettige sfeer gecreeert waar ik mij op mijn gemak voelde. Ilse stelt de juiste vragen (en vraagt door) om je aan het denken te zetten. Ze is kundig, open, betrokken en heeft een positieve insteek. Dankzij dit traject weet ik nu wat ik wil en wat ik belangrijk vind maar ook waarom. Daarnaast hebben we ook gekeken wat ik kan doen om deze dingen te realiseren.

Ik heb mijzelf beter leren kennen de afgelopen periode. Voor mij was dit traject ontzettend waardevol en hier ben ik Ilse dan ook erg dankbaar voor!”

Alieke, Loopbaanclïent.

“Al bij het oriënterend gesprek met Ilse had ik het gevoel: dit zit goed, zij kan me helpen met de vragen waar ik in mijn eentje niet verder mee kom. Dat gevoel klopte als een bus!

Ik kijk terug op een mooie periode waarin ik acht intensieve gesprekken met Ilse voerde. Zij luisterde aandachtig en wist bij de juiste delen van mijn verhaal door te vragen. Ze voelde mij als persoon goed aan en liet me – zonder daarin te sturen – tot belangrijke inzichten komen over mijn eigen identiteit, waardes en competenties. In het traject zette Ilse veel verschillende instrumenten in om tot die inzichten te komen. Ik vond het erg fijn om vanuit zoveel verschillende perspectieven met mijn vraagstuk bezig te zijn: het was echt een grondig onderzoek naar mijzelf.

Na een gesprek met Ilse voelde ik me krachtiger, doordat ze ofwel expliciet benoemde / mijzelf liet constateren wat ik wél kon, ofwel mij situaties naar boven liet halen waaruit bleek dat ik gewenste eigenschappen soms toch wel in mij heb. Het gaf me vaak een steuntje in de rug, helderheid en meer zelfverzekerdheid.

De huiswerkopdrachten die bij het traject hoorden hadden veel diepgang, maar waren niet te moeilijk om te maken. Veel antwoorden komen immers uit mijzelf; de kunst is om de juiste vragen te stellen om die belangrijke antwoorden naar boven te kunnen halen. Daarin is Ilse een kei. De opdrachten thuis en de verwerkingsoefeningen tijdens de gesprekken sloten super op elkaar aan. Die verwerkingsoefeningen zorgden voor extra diepgang, zelfinzicht en vooral ook duidelijkheid.

In Ilse tref je een dijk van een loopbaancoach: heel deskundig, breed georiënteerd, positief ingesteld, empathisch, duidelijk, betrouwbaar, persoonlijk en professioneel. Een menselijke coach die ik direct aan wie dan ook zou aanbevelen. Ik ben blij dat ik mijn gevoel na het oriënterend gesprek gevolgd heb, want de opgedane ervaring en inzichten zijn waardevol voor de rest van mijn leven”.

Laura, Loopbaancliënt.

“Ik heb een loopbaantraject gevolgd bij Ilse. Heb inmiddels aardig wat uurtjes met haar doorgebracht en elke keer kom ik er weer positief en energiek vandaan. Ik vind haar betrokkenheid heel prettig. Ze denkt mee en zoekt echt naar een manier van begeleiden die bij mij past. Op een prettige, positieve manier weet ze pittige feedback te geven en je vooruit te helpen.

Als je echt een duidelijk en eerlijk advies wilt, dan ben je bij Ilse aan het juiste adres. Ik heb bij haar de training gevolgd en ik ben oprecht onder de indruk van haar professionaliteit, de transparante feedback die ze geeft, haar eerlijke mening en haar scherpe inzichten.

Ilse, ontzettend bedankt voor jouw hulp en steun”.

Amin, Loopbaancliënt.

“Via een kennis kwam ik toevallig in contact met Ilse. Op dat moment liep het niet zo fijn met mij op mijn werk. Daar had ik buiten werktijd ook last van. Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een oriënterend gesprek met Ilse gehad. Ilse gaf aan dat ze wel iets voor mij kon betekenen. Voor mij was het ook belangrijk dat er een klik was.

Ik vind Ilse een prettige en sympathieke persoon, geduldig, belangstellend en professioneel. Mooi is dat er al pratende allerlei inzichten kwamen. En dat je samen tot een resultaat kan komen. Ik kan een loopbaantraject aanraden ook al is het soms pittig om bepaalde dingen bij jezelf te ontdekken. Van te voren had ik geen speciale verwachtingen over de uitkomsten. Ik heb mezelf beter leren kennen door alle opdrachten uit het werkboek. Er zit een mooie opbouw in de lessen, compleet. Het is een zinvolle investering geweest wat doorwerkt in mijn dagelijkse leven”.

Loopbaancliënt.

“Ik heb een geweldig traject gehad. Ilse is professioneel en zorgde ervoor dat ik elke keer weer met energie weg ging. Goede opdrachten om te doen waardoor je goed moet nadenken over wat je wilt en hoe je zelf bent. Veel nieuwe inzichten gekregen en ben blij dat ik dankzij Ilse op het punt ben gekomen waar ik nu sta. Krachtiger en ik weet wat ik wil.

Ilse, nogmaals super bedankt!!!”

Jolanda, Loopbaancliënt.

“4 maanden geleden kwam ik voor het eerst bij Ilse. Een informatief en vrijblijvend gesprek over wat loopbaantraining nu precies inhoudt. Ze vertelde me er goed over na te denken, maar op weg naar huis wist ik het gelijk. Dit ga ik doen. Ik wil graag wat anders en dit is de oplossing om erachter te komen, wat dan??

Nu 4 maanden later heb ik het traject afgerond en met succes. Na alle gesprekken, die niet alleen heel erg leerzaam waren, was het ook “gewoon” gezellig en weet ik wat ik wil ga doen. Wat bij me past en waar ik gelukkig van wordt. Super om dit samen met Ilse te zijn doorgelopen. Een warme persoonlijkheid, een vrouw die goed is in haar vak en laat zien hoe fijn het is om te doen waar je blij van wordt.

Mocht je twijfelen, ik zou zeggen, DOEN! Je komt er sowieso beter uit.

Dank je wel Ilse!”

Shirley, Loopbaancliënt.

‘Wat wil ik later worden?’

“Nadat ik na de zomervakantie in 2017 weer met een onrustig gevoel terugkwam op mijn werk besloot ik stappen te ondernemen. Ik was ontevreden over mijn werk. Ik haalde geen voldoening uit de werkzaamheden die ik deed, ging elke avond moe naar huis en wilde dus iets anders. Na overleg met mijn werkgever ben ik gestart met het loopbaancoachingstraject bij Ilse. Mijn werkgever wilde niet meebetalen aan het traject, maar ik vond het zo belangrijk om te doen, dat ik besloot om zelf te investeren.

Het kennismakingsgesprek met Ilse voelde gelijk goed. Ilse kwam op mij over als rustig en oprecht geïnteresseerd. Na het gesprek had ik dan ook veel zin om te starten en 7 september was de eerste bijeenkomst. Vol verwachting ging ik naar Ilse toe. Voor de eerste opdracht, het schrijven van een biografie, ging ik terug naar mijn verleden.  Herinneringen ophalen en ontdekken wie ik ben. Hoe was ik vroeger als kind, als puber, als dochter, als zus en vriendin. Wat deed ik en wat deed ik niet? En waarom niet? Een mooie ontdekkingsreis.

En zo heb ik het hele traject ervaren, als een ontdekkingsreis, een zoektocht naar mezelf. Wie ben ik, wat kan ik, waarom vind ik sommige dingen zo lastig om te doen. Wat zijn mijn normen en waarden, waar haal ik voldoening uit en wat vind ik belangrijk in mijn leven? Aan de hand van een 360º feedback kreeg ik van 6 mensen te horen wat zij mijn goede en minder goede eigenschappen/vaardigheden vinden. Dit vond ik behoorlijk confronterend, maar tegelijk verhelderend en goed. Ik kon hier weer mee verder en aan de hand hiervan stappen ondernemen.

Het hele traject heeft Ilse mij goed begeleid en mij aangespoord om te zoeken naar antwoorden. En vond ik ze soms niet, dan wist Ilse ze wel te vinden. Ik heb heel veel gepraat en Ilse heeft heel veel geschreven. En uiteindelijk ontdekte ik dat ik vaak dezelfde antwoorden gaf, namelijk het antwoord op mijn eigen vraag: ‘wat wil ik later worden?’. En dat antwoord viel me tegen. Aan het begin van het traject had ik de verwachting om aan het einde van het traject met een duidelijk doel aan iets nieuws te beginnen. Maar ik heb voornamelijk ontdekt dat ik meer tevreden wil zijn met datgene dat ik heb. Dat ik niet persé een baan hoef te hebben die ‘een ander interessant vindt’. Eigenlijk vind ik, op dit moment, mijn huidige baan best wel leuk en ben ik heel blij met de gunstige randvoorwaarden. En als het in de zomervakantie van 2018 weer gaat knagen … dan weet ik waar mijn hart ook heel blij van wordt. En dat is een geheel nieuwe weg die ik dan ga bewandelen, maar ik ga nu eerst voor rust. En dat geeft al weer heel veel nieuwe energie”.

– W –

Een tevreden cliënt van Ilse.

“In juni 2017 ben ik bij Ilse gestart met een loopbaantraject. Na een aantal teleurstellingen in mijn werk vond ik het tijd om echt even goed uit te zoeken wat ik nou eigenlijk wil. Ik zat erg laag in mijn energie en vond mezelf er geen leuker mens op worden.

Het traject was enerzijds erg pittig. Dit omdat Ilse precies de juiste vragen weet te stellen op het juiste moment. Ook is ze in staat om je net DIE ene vraag te stellen of opmerking te maken waar je nou net zelf nog niet over hebt nagedacht. Anderzijds zijn er voor mij geen extreem nieuwe inzichten aan het licht gekomen. Ik was gewoon iemand nodig die mij weer liet nadenken over waar IK nou gelukkig van word. Wat maakt mij blij, waar haal ik energie uit en welke aspecten moet ik vinden in mijn werk waardoor ik daar plezier uit haal.

Nu een half jaar later kan ik wel zeggen dat ik langzaamaan weer de regie pak over mijn eigen carrière. De nieuwe baan is er nog niet maar deze gaat er zeker komen!

Ilse bedankt voor je oprechtheid, je deskundigheid en je luisterend oor. We spreken elkaar!”

Lilian, Loopbaancliënt.

Van onrust naar rust en meer zelfvertrouwen.

Op enig moment legde iemand contact met mij voor een oriënterend gesprek. In het oriënterende gesprek kwam naar voren dat ze tegen haar grenzen aanliep, emotioneel was en haar balans kwijt was. Ik vroeg haar waar ze behoefte aan had. Ze reageerde met; “ik wil rust”. Ze had haar situatie bij haar werkgever bespreekbaar gemaakt en aangegeven dat ze graag een loopbaantraject bij mij wilde volgen. Ze moest bij haar werkgever duidelijk haar argumenten aangeven waarom ze een traject bij mij wilde volgen. Ze voelde een duidelijke klik met mij en de inhoud van het traject sprak haar enorm aan. Achteraf was het regelen bij haar werkgever dat het traject via haar werkgever gevolgd kon worden voor haar een eerste stap naar meer zelfvertrouwen en het volgen van haar eigen weg. Ze kwam voor zichzelf op en ze ontdekte een kracht bij zichzelf die ze niet eerder zo had gezien!

De werkgever was akkoord en we zijn het traject gestart. De gesprekken waren emotioneel voor haar, er kwam veel naar boven, vanuit haar opvoeding tot nu hoe ze in haar werk en privéleven staat. De wil van mijn cliënt om met zichzelf aan de slag te gaan en te willen veranderen was groot. Ze had voor zichzelf ook duidelijk ervaren dat ze op de manier zoals ze het deed niet verder kon gaan. Belemmeringen zoals; wat vind een ander van mij?, perfectionisme en het stellen van grenzen kwamen aan de orde in het traject. Mijn cliënt wilde zich graag persoonlijk ontwikkelen. En die ontwikkeling kwam er zeer zeker. Na elk gesprek zag ik haar verder groeien in haar bewustwording en zelfvertrouwen. De eerste aanzet tot verandering was snel gemaakt. Ze ging goed aan de slag met concrete oefeningen, tips en handvatten. Ze kwam vanuit een situatie waarbij ze veel onrust voelde, tegen haar grenzen aanliep en niet veel ‘rek’ meer had en ging naar een situatie waarbij ze veel meer rust voelde, meer ging vertrouwen op zichzelf en haar kunnen en waarbij ze zelfs andere collega’s adviezen ging geven. Een spreuk die haar veel heeft geholpen is: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” (Pipi Langkous). In het traject zijn we ingegaan op diverse aspecten die met persoonlijkheid en uiteindelijk ook met werk te maken hebben. Want als je goed in je vel zit en je bewust bent van je kwaliteiten, je werk en dat je weet dat je op de goede plek zit, dan ontstaat er balans en vandaaruit kan het zelfvertrouwen verder groeien.

Dit loopbaantraject ging veel meer over persoonlijke ontwikkeling, het vergroten van zelfvertrouwen, keuzes maken en haar rust weer vinden. Aan het eind van het traject kwam ook duidelijk naar voren dat ze goed op haar plek zit qua werk en organisatie. Dat was voor haar ook prettig om te constateren. Ze heeft dankzij dit traject handvatten gekregen voor zichzelf om met bepaalde dingen om te gaan, haar zelfvertrouwen is enorm gegroeid en ze kan nu tegen zichzelf zeggen dat ze een mooi mens is en dat ze er mag zijn!

Casus Loopbaancliënt.

“In mijn huidige functie als administratief medewerkster ging de automatisering zo snel dat ik in een zeer hoog tempo steeds meer tijd over had. Hierdoor krijg je lange dagen en ga je met een onvoldaan gevoel naar huis. Binnen het bedrijf kon ik niet wat anders doen. Ik ben al minder uren gaan werken, maar dat is niet de oplossing. Dit moet anders, dacht ik. Ik moet een andere baan, maar wat wil ik?

Ik nam contact op met Ilse, werd hartelijk ontvangen en ben een loopbaantraject gestart. Er gaat een wereld voor je open, vooral ‘ontdek jouw kracht’ en ‘waar ben ik goed in’. Je ontdekt kwaliteiten van jezelf, waarvan je niet wist dat je ze had, maar ook word je bevestigd in je gedachte “dit lijkt me nou leuk werk om te doen” en dan komt in het eindresultaat eruit, dat in deze branche je kernkwaliteit zit. Je wordt herhaaldelijk geconfronteerd met je valkuilen, dat was soms moeilijk, maar Ilse gaf me de tijd om dit een plek te geven. Tijdens het traject leer je hiermee omgaan en je komt er sterker uit. Ook de feedback van familie en collega’s is een eyeopener, vooral goed om te horen hoe ze over je denken. Ik weet nu dat ik werk moet zoeken in een branche die bij me past. Ik ben druk aan het solliciteren en vind vast een andere baan met meer uitdaging en voldoening”.

Zwanet, Loopbaancliënt.

“Ik heb bij Ilse een loopbaantraject mogen volgen. Vanaf het allereerste moment voelde het goed. En dat is iets waar ik gedurende mijn traject nog meer in bevestigd werd. De keuzes die ik mijn leven maak moeten in de eerste plaats goed voelen.

We zijn gaan kijken naar wie ik ben als persoon en de keuzes die ik zowel privé als zakelijk maak. Daardoor zijn wij gaan kijken naar wie ik ben als persoon en hoe ik mij ook positioneer in mijn werk, het één is immers niet los te zien van het ander. Bij Ilse heb ik een groei mogen maken in mijn bewustzijn en voel ik mij sterker dan ooit om keuzes te mogen maken die goed voor mij zijn om de juiste motieven. Ik had mij geen betere loopbaancoach kunnen wensen. Ilse, heel erg bedankt voor de fijne gesprekken en het geslaagde traject! Ik droom niet meer mijn leven, ik leef het!”

Madeleine, Loopbaancliënt.

“Recentelijk heb ik mijn maatwerkcoach traject afgerond bij Ilse. Ilse heeft mij vooral tot nadenken aangezet. De vraag die tijdens alle gesprekken centraal stond was “Wat wil je zelf?” en “Wat vind jij belangrijk?”.

Ik heb Ilse leren kennen als een zeer plezierige coach die niet bang is door te vragen. Ze heeft samen met mij focus aangebracht in mijn zoektocht naar wat ik belangrijk vind en waar ik voor sta. Het traject heeft mij veel inzicht gegeven waar mijn kracht ligt en waar ik energie van krijg op werkgebied”.

Karen, Loopbaancliënt.

“Het loopbaantraject wat ik bij Ilse volgde, is mij zeer goed bevallen. Bij Ilse voelde ik me gelijk op mijn gemak, ze is betrokken, hulpvaardig en luistert aandachtig. Door het stellen van open vragen weet ze elk gesprek open en helder te houden. Ook is haar verfrissende, nuchtere, manier van werken erg fijn. De oefeningen en het werkboek zijn daarbij een goede leidraad.

Het loopbaantraject heeft me heel veel opgeleverd, ik ben rustiger geworden en heb nu beter inzicht in mijn persoonlijkheid en ik weet wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn. Door deze inzichten kan ik mijn werk weer positiever benaderen, heb ik meer energie en voel ik me krachtiger en sterker.

Door Meynkracht heb ik mijn kracht weer ontdekt!”

Loopbaancliënt.

“Ik heb een loopbaantraject gevolgd bij Ilse. Ik heb dit traject als heel erg positief ervaren. Dit loopbaantraject was niet alleen gericht op het vinden van een passende baan waarin ik al mijn energie in kwijt kan, maar ook erg gericht op mij als persoon. Ik heb nu een veel beter beeld gekregen over wie ik ben en wat mijn waarden zijn zowel prive als zakelijk gezien. Hierdoor ben ik er achter gekomen wat voor baan het beste bij mij past en op een manier zodat mijn prive en werk balans in evenwicht staan.

Ilse haar kracht ligt voornamelijk op het gebied van het kunnen leggen van verbanden, het creeeren van een veilige omgeving waardoor je heel snel een fijn gevoel hebt bij Ilse, wat het traject gunstig beinvloed. Ilse heeft mij daarnaast ook meerdere malen een spiegel voor gehouden en ze heeft mij geleerd dat er altijd nieuwe kansen en mogelijkheden liggen, mits ik uitga van het positieve.

Wanneer je meer over jezelf te weten wilt komen en/of je wilt weten waar je kracht ligt en waar je energie van krijgt op werkgebied, dan raad ik je aan om eens contact op te nemen met Ilse!”

Remco, Loopbaancliënt.

Van onzekerheid en laag in de energie naar vertrouwen in zichzelf, meer balans en met energie de toekomst tegemoet.

Bij de start van het loopbaantraject met mijn cliënt zat ze laag in haar energie. Ze was in de ziektewet beland omdat ze tegen diverse dingen aanliep, zowel in haar werk als privé. De balans was zoek. Ze vroeg zich af wat ze nu eigenlijk wilde en wilde de zaken eens graag op een rijtje zetten. Waar voel ik mij goed bij en welke keuzes wil ik nu eigenlijk maken? Ze wilde weer meer positiviteit ervaren en werken naar een concreet doel. Maar wat is nu mijn doel vroeg ze zich af… We zijn aan de slag gegaan met het traject. Het kostte mijn cliënt met name in het begin veel energie. De gesprekken gaan echt de diepte in en komen bij een kern van het probleem. Wie ben je en wat kun je? Waar loop je nu precies tegenaan en hoe kun je de eerste aanzet tot verandering teweeg brengen? Wat ga je concreet anders doen om meer energie te ervaren en de weg te kiezen die JIJ zelf wilt? Gaandeweg het traject heeft zij heel veel inzicht gekregen en ontstond er veel meer energie. Vragen als; moet ik echt alles zelf doen en van wie moet dit dan? en waar liggen mijn grenzen? zijn duidelijk aan de orde gekomen. Mijn cliënt heeft voor zichzelf besloten dat ze de dingen anders aan gaat pakken en heeft rust voor zichzelf gecreëerd door duidelijke scenario’s te formuleren (zowel kort als lange termijn) met daaraan gekoppeld een concreet actieplan hoe ze haar doelen gaat behalen. Voor de lange termijn ziet ze nu mogelijkheden voor zich waar ze letterlijk van ging glimlachen. Ze weet nu waar ze staat, wat ze wil en wat haar valkuilen zijn. Ze gaat vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Natuurlijk zullen er soms moeilijke momenten volgen maar ze heeft handvatten en inzicht gekregen om deze momenten aan te gaan en er het beste uit te halen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het haar gaat lukken! Ook dit traject was weer een mooie reis waarbij ik dankbaar ben dat ik een stukje mocht meereizen!

Casus Loopbaancliënt.

“Na een informatieavond en daarna nog een gesprek, omdat ik niet helemaal precies begreep wat loopbaanbegeleiding inhield, toch gestart met het traject. Dit omdat mij tijdens dit gesprek op was gevallen dat ik ergens naar op zoek ben maar niet precies weet waar naar.

Tijdens het 1e gesprek van het traject veel informatie gekregen, een mooie werkmap en een tijdsplanning. Omdat ik altijd overal vol in ga ben ik met veel enthousiasme begonnen, toch merkte ik dat ik bij veel opdrachten onzeker was over de uitvoering en/of ik niet precies wist wat er verwacht werd. Maar tijdens de gesprekken haalde Ilse er alles uit wat er in zat en zo kon ik elke keer de opdrachten naar voldoening uitvoeren en/of afronden. Een aantal opdrachten waren zeer intensief en hierbij heb ik dan ook aangegeven dat ik meer tijd nodig had (ook omdat ik met lichamelijke klachten kamp), dit was geen enkel probleem en Ilse gaf mij de tijd en ruimte en handvaten om te ontdekken waar mijn kracht ligt!

Ik heb het gehele traject als zeer intens ervaren, met dalen die genomen moesten worden om de berg weer op te kunnen en met verrassende inzichten! De begeleiding hierbij heb ik als zeer prettig ervaren omdat Ilse mij keer op keer liet zien hoe krachtig ik ben! Met dit traject durf ik kritischer te kijken naar mijn leven, de balans privé/werk (voor dit traject zou hier waarschijnlijk werk/privé hebben gestaan) en mijn uitdagingen. Ilse, hartelijk dank voor dit prachtige traject, een aanrader voor iedereen die op zoek is naar zijn/haar eigen kracht!”

Loopbaancliënt.

“Ik heb samen met Ilse het loopbaantraject gevolgd. Ilse luistert goed, stelt kritische vragen en heeft een prettige manier van werken. Langzamerhand werd het voor mijzelf steeds meer helder wat ik wil gaan doen en wat ik belangrijk vind in mijn loopbaan. Een goede mix van opdrachten, gesprekken en voldoende tijd tussen de afspraken om goed over de onderwerpen na te kunnen denken. Voor iedereen die twijfelt over zijn/haar loopbaan zou ik Ilse absoluut aanbevelen!”

Lieke, Loopbaancliënt.

Van veel solliciteren, naar inzicht en naar gericht solliciteren.

“Ik was eigenlijk best wel een beetje sceptisch over loopbaanbegeleiding. Ik wist niet goed wat het in zou houden en wat ik ermee zou kunnen. Maar gaandeweg heb ik gemerkt dat we de diepte in zijn gegaan en heb ik veel inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en waar mijn focus nu eigenlijk op ligt. Ik kan nu veel gerichter solliciteren naar een baan die goed bij me past. Ik kan het iedereen aanraden om voor loopbaanbegeleiding te kiezen”.

Dit zijn de woorden van een cliënt die een outplacementtraject bij mij gevolgd heeft. Door een verschil van inzicht bij zijn toenmalige werkgever, moest hij buiten de organisatie op zoek naar een andere baan. Via zijn werkgever kon hij een outplacementtraject volgen. We zijn gestart met een loopbaantraject waarbij we o.a. dieper ingegaan zijn op zijn kwaliteiten, waarden, voorwaarden,  belemmerende overtuigingen en een beroepskeuzetest. De oefening met de kernkwaliteiten heeft mijn cliënt veel inzicht gegeven. De inzichten die hij kreeg ging hij toepassen, zowel bij zijn sollicitaties als in zijn privéleven. Het was de eerste aanzet tot verandering. Na het loopbaantraject zijn we verder in gaan zoomen op het solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan een sterkte en zwakte analyse, een goed CV, netwerken en het voeren van een sollicitatiegesprek.

Loopbaanbegeleiding houdt in dat je goed naar jezelf gaat kijken en leert van alles wat uit de oefeningen en gesprekken naar voren komt. En dat je de informatie vervolgens op een positieve manier toepast zodat het je verder helpt. Weten wie je bent en wat jouw toegevoegde waarde is helpt enorm bij het gericht solliciteren naar de juiste baan waar je goed past. Mijn cliënt heeft gaandeweg zijn focus meer scherp gekregen en heeft gemerkt dat de nadruk bij het solliciteren bij hem op een ander vlak ligt dan waarop hij vóór het traject solliciteerde. Na de begeleiding bij het solliciteren (hij had een nieuwe baan gevonden) zijn we verder gegaan met een aantal coaching gesprekken. Tijdens deze gesprekken kon hij zijn gedachten en onzekerheden uiten waarbij ik vragen stelde en handvatten heb aangereikt die hij kon toepassen. Het was voor hem een traject met veel inzichten waar hij uiteindelijk mee verder kon.

Casus Loopbaancliënt.

“Ik heb met Ilse een outplacement traject doorlopen en ondanks dat ik eerst wat sceptisch was, is mij dit super bevallen en kan ik een ieder die twijfelt over zijn of haar loopbaan adviseren zo’n traject te doen. Ilse is zeer bekwaam in haar vakgebied en heeft mij laten ervaren dat je met elkaar tot verassende resultaten kan komen door inhoudelijk over verschillende taken van je arbeidsverleden de beste te halen en daardoor een totaal profiel van jezelf te creëren. Inhoudelijk is mijn profiel op enkele punten aangepast door de werkzaamheden die het best bij mij passen en in de afgelopen jaren op de achtergrond zijn beland weer op plek 1 te zetten. Bij eventuele nieuwe keuzes in de toekomst kan ik dan meer gericht gaan zoeken. Ilse, bedankt voor je deskundig advies en ik ben zeer trots dat we dit met elkaar bereikt hebben”.

Jos, Loopbaancliënt.

“Via via ben ik met ilse in contact gekomen. Na een prettig kennismakingsgesprek heeft ze voor mij een op maat gemaakt programma gemaakt.

Zelf liep ik vast in mijn werk. Ik kreeg niet de uitdaging die ik nodig had en stoorde me aan bepaalde patronen. Ik was er voor mezelf uit dat ik wat anders wilde. Maar wat wilde ik dan? Wat kon ik als begin twintiger met, naast stages, slechts 1,5 jaar werkervaring? Wat voor soort bedrijf past bij mij en waar pas ik? Dat zijn vragen waarop ik samen met ilse antwoorden heb gezocht en heb gevonden.

Mijn sollicitatie proces ging mede met de tips en adviezen van Ilse voorspoedig. Dat heeft er in geresulteerd dat ik sinds kort weer werkzaam ben in de branche waarin ik ook mijn opleiding heb gedaan. Dat is iets dat ik zelf voor onmogelijk had gehouden gezien de geringe omvang van die branche in het oosten van het land. Ik heb nu weer een baan waarin mijn passie ligt. Ik heb mijn gesprekken met Ilse altijd als zeer prettig en open ervaren”.

Nicole, Loopbaancliënt.

“Ik heb voor een loopbaantraject gekozen om te onderzoeken wat ik wil qua werk en of ik wel een studie wil volgen en welke studie dit dan moet zijn. Er was een stukje onrust in mij wat aangaf dat ik mij wel graag verder wilde ontwikkelen en wat wilde leren maar wat ….?

In dit loopbaantraject ga je echt de diepgang in met je persoonlijkheid, dit had ik vooraf niet verwacht. Dit is echt goed geweest om inzicht in mijzelf te krijgen. Wat zijn mijn kwaliteiten maar ook belangrijk wat zijn de valkuilen?

Ilse is een goede gesprekspartner hierin, haalt het onderste uit je. Helpt je ook wanneer je niet precies weet wat er bedoeld wordt met de vraag door het anders te formuleren of je op weg te helpen. Ilse laat je echt nadenken, heel fijn. Daarnaast wordt er niet op de klok gekeken, duurt de afspraak langer dan kan dat.

Voor mij is het nu helder wat ik wil en wat momenteel mogelijk is naast mijn rol thuis als moeder. Ik ga zeker in de toekomst als dit nodig is, wanneer ik ga solliciteren, met Ilse zitten om een CV en brief op te stellen en het gesprek voor te bereiden”.

Paula, Loopbaancliënt.

Van terugkijken en bezig zijn met wat is geweest, naar vooruit kijken richting de toekomst.

Het kan best confronterend zijn om een loopbaantraject te volgen, maar door de opgebouwde inzichten, heeft mijn cliënt rust teruggevonden en richt zij zich op de dingen die haar positieve energie opleveren.

Dit gaat over een cliënt die een loopbaantraject bij mij heeft gevolgd. Zij heeft meerdere jaren werkervaring opgedaan binnen de zorgsector. Ze had op een gegeven moment een tijdelijk contract welke niet verlengd werd. In diezelfde periode maakte ze privé het nodige mee. Een periode van rust nemen voor zichzelf volgde. Na enige tijd begon het toch te kriebelen bij haar en is zij gaan nadenken wat ze zou willen. Ze wilde heel graag weer aan de slag op de arbeidsmarkt maar wist niet goed wat ze wilde gaan doen. Ze vond het lastig om in haar eentje antwoorden te krijgen op de vragen die ze zichzelf stelde. Vervolgens is ze bij mij met een loopbaantraject gestart. In het begin van het traject keek ze nog veel terug naar haar eerdere banen en ervaringen die ze had opgedaan. Veel dingen en gedachten kostten haar energie. Gaandeweg het traject werd ze zich bewuster van de aspecten die haar energie kostten en de aspecten die haar energie opleverden. Letterlijk en figuurlijk bloeide zij tijdens het traject op! Ze kreeg meer energie en kreeg ideeën over haar toekomst voor wat betreft werk en ook privé. Na de beroepentest kon ze zich veel beter focussen op de mogelijkheden die er zijn en welke richting ze op zou willen. Eerst weer lekker starten in een leuke functie binnen de zorgsector en vandaaruit verder groeien en ontwikkelen zag ze helemaal voor zich. En zo gezegd, zo gedaan. Al vrij snel werd ze uitgenodigd voor een gesprek en kon ze aan het werk. Wat ze belangrijk vind en nu voor haarzelf veel beter in de gaten houdt, is haar gevoel. Wat zegt mijn gevoel bij dit sollicitatiegesprek en hoe is de sfeer binnen de organisatie en de mensen die er werken? Pas ik hier tussen? Ze kijkt nu veel gerichter naar wat wel of niet aansluit bij haar. Ze volgt haar gevoel en maakt duidelijke keuzes. Het resultaat is een nieuwe baan, met prettige collega’s en een fijne en toegankelijke leidinggevende en privé is er, in positieve zin, ook het nodige veranderd.

Bij mijn cliënt heb ik heel duidelijk kunnen zien dat zij gaandeweg het traject enorme stappen voorwaarts is gaan zetten. Van terugkijken naar wat is geweest met de daarbij behorende negatieve energie naar vooruit kijken naar de toekomst met de bijbehorende kansen, uitdagingen en positieve energie. Kortom; volg je hart en blijf dicht bij jezelf. Dat levert je altijd veel moois op!

Casus Loopbaancliënt.

Je bent de regisseur van je eigen film!

Dat zei mijn cliënt in een gesprek tijdens het loopbaantraject wat ze bij mij volgt. Een prachtige zin die ook helemaal waar is. Maak wat moois van je eigen leven en loopbaan. Mijn cliënt werkt bij een financiële instelling en er is een reorganisatie op komst. Daarnaast heeft ze al een hele tijd een wens om een studie te gaan doen, maar wat? Ze mist iets en weet niet of het vanuit de zakelijke kant of vanuit de persoonlijke kant komt. Nu kun je afwachten op wat er komen gaat maar je kunt ook achter het stuur gaan zitten en zelf proactief keuzes gaan maken. Dat is wat mijn cliënt doet. Ze is zelf actief aan de slag gegaan met een loopbaantraject bij mij. Ze wil graag zelf keuzes maken en haar toekomst qua loopbaan zelf regisseren. Met behulp van 8 loopbaangesprekken doorlopen we alles wat er komt kijken bij je loopbaan, o.a.; wat zijn mijn kernkwaliteiten, welke waarden zijn voor mij belangrijk en moeten terugkomen in mijn werk en de organisatie waar ik werk. Welke voorwaarden zijn voor mij belangrijk en streef ik na. Waar krijg ik energie van, wat is mijn passie. En waar loop ik tegenaan, welke overtuigingen belemmeren mij om mijn doelstelling te behalen. We gaan in de gesprekken echt de diepte in en komen bij de kern. Mijn cliënt heeft in de verschillende gesprekken veel inzichten gekregen, in haarzelf als persoon maar ook dat ze zelf dingen kan beïnvloeden en dat je zoveel mogelijk gebruik wilt maken van dat wat je energie geeft. Ze heeft haar energiegevers nu veel duidelijker in beeld. Ze gaf ook aan het een waardevol traject te vinden omdat het traject meer brengt dan alleen kijken naar een nieuwe baan. In het traject zit ook een opdracht met een 360 graden feedback. Dankzij vragenlijsten die familie, collega’s, vrienden etc. invullen heeft mijn cliënt nog duidelijk in beeld waar ze voor staat en wat haar ontwikkelpunten zijn. Ze vond het heel fijn om te constateren dat de uitkomsten overeenkomen en heel herkenbaar voor haar zijn. We gaan nu het laatste deel van het loopbaantraject in; de toekomst. Mijn cliënt weet inmiddels heel goed waar ze staat en nu gaan we ons focussen op wat ze wil. Er volgt o.a. nog een beroepskeuzetest. We gaan nu naar de toekomst kijken en ze gaat haar film verder regisseren. Ik vind het fantastisch dat ik daar deelgenoot van mag zijn. Ik ga een stukje met haar mee op reis.

Wil jij ook de regisseur van je eigen film zijn en heb je daar hulp bij nodig? Neem contact met mij op.

Casus Loopbaancliënt.

“Ilse kan zich goed inleven waardoor ze gericht advies geeft waarmee je aan de slag kan om je krachtig te voelen!”

Susanne, Loopbaancliënt.

“Bij een toevallige ontmoeting met Ilse raakten we tijdens een kop thee aan de praat.

Tijdens ons gesprek vertelde ik aan Ilse wat ik mee had gemaakt en dat ik door persoonlijke omstandigheden een paar jaar geleden was gestopt met werken. Ik liep in het werk steeds tegen dezelfde problemen aan. Zij haakte daarop in en vertelde dat ze ging beginnen met een studie, die daar op aan sluit. Gezien mijn situatie, vroeg ze of ik er belang bij had of ze mij mocht gebruiken voor haar studieopdracht. Ze zocht mensen, die ze kon helpen en begeleiden. Ze vertelde mij wel, dat je er wel voor open moest staan en tijdens het traject veel opdrachten moest uitvoeren. Daar stond ik voor open en ik wilde graag aan mijzelf werken.

Ilse heeft mij, in onze gesprekken en door het geven van opdrachten, laten inzien hoe ik met deze problemen kon omgaan. Zo leerde ik mijzelf beter kennen maar ook anderen en hoe ik met anderen moet omgaan. Daarnaast leerde ik, door het uitzoeken van mijn verleden, ook inzien wat mij gelukkig maakt en wat niet. Deze kennis hielp Ilse maar ook mezelf bepalen wat er mogelijk was qua werk.

Door de opgebouwde inzichten, heb ik de rust in mijn lichaam weer terug gevonden en ben ik nu weer in staat om te werken en om te gaan met de bijbehorende uitdagingen. Ik probeer de negatieve energie te vermijden en juist de positieve situaties op te zoeken.

Ik vind Ilse een prettig persoon die goed in staat is om te luisteren en feedback te geven waar je wat mee kunt. Ook is zij een warm persoon en geïnteresseerd in wie JIJ bent. Haar kracht ligt in het jou laten inzien wat jouw kracht is”.

Wendy, Loopbaancliënt.