Loopbaanbegeleiding

“Ik geloof er in als mensen onderzoek durven te doen naar zichzelf en naar waar ze goed in zijn en focussen op wat ze willen dat het bijdraagt aan geluk, positieve energie, persoonlijke ontwikkeling en een mooiere werkwereld. Dat is waar ik een bijdrage aan wil leveren”.

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Loopbaanvragen

 • Werk je al jaren in een bepaalde functie maar zonder voldoening?
 • Voer je een functie uit waar je goed in bent maar die je geen plezier geeft?
 • Krijg je geen energie van jouw werk?
 • Loop je vast in je functie?
 • Ben je enige tijd uit het arbeidsproces?
 • Zou je graag weer aan de slag willen gaan op de arbeidsmarkt maar heb je geen idee wat bij je past of wat je zou willen?
 • Zou je graag het roer eens om willen gooien?
 • Heb je geen idee wat jouw talenten en kwaliteiten zijn?
 • Heb je te horen gekregen dat er binnen de organisatie geen passende functie meer bestaat?
 • Kan je niet meer reïntegreren binnen jouw organisatie en moet er samen naar een andere, passende functie gezocht worden?
 • Heb je een budget opgebouwd in het kader van loopbaan en zou je deze graag voor loopbaanbegeleiding in willen zetten?
 • Zit je nu nog goed in je werk, maar wil je graag nadenken over de volgende stap in jouw loopbaan? Dit kan zowel gericht zijn op een functie binnen als buiten de organisatie.

Loopbaantraject

Beantwoord je één of meerdere vragen met Ja? Dan help ik je graag verder. We gaan samen aan de slag met een loopbaantraject. Vanuit de intrinsieke motivatie gaan we samen op zoek naar de antwoorden op de vragen, wie ben ik?, wat kan ik? en wat wil ik? Door middel van het voeren van 8 gesprekken, waarbij we de diepte in gaan, en met behulp van het Loopbaan Kompas© van Pharos, waarbij ik diverse loopbaaninstrumenten inzet, gaan we op zoek naar de rode draad in jouw loopbaan en maken we jouw kwaliteiten, waarden en talenten inzichtelijk. Uiteindelijk komen we tot een concreet actieplan. Na het doorlopen van het traject kun je weer verder met jouw loopbaan. Meynkracht biedt loopbaantrajecten aan voor zowel particulieren als trajecten voor medewerkers via de werkgever. Een eerste oriënterend gesprek is altijd kosteloos.

Jobmarketing

Als je in beeld hebt waar je goed in bent en welke functie je nastreeft, dan is de volgende stap het betreden van de arbeidsmarkt. Waar moet je bij het solliciteren allemaal rekening mee houden? Denk aan vragen als, hoe ziet mijn netwerk eruit?, hoe stel ik een goed CV op? en hoe ziet mijn persoonlijke arbeidsmarkt eruit? Bij al deze vragen biedt Meynkracht ondersteuning in de vorm van een sollicitatiebegeleidingstraject. In dit traject stellen we o.a. een sterkte- en zwakte analyse en een goede sollicitatiebrief en CV op, we brengen je persoonlijke arbeidsmarkt en netwerk in kaart en we besteden aandacht aan sollicitatiegesprekken en social media.

Coaching op maat

Het kan ook voorkomen dat iemand (particulier of medewerker van een organisatie) tegen bepaalde dingen aanloopt in zijn of haar functie. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met gedrag of onzekerheid. Als je het probleem waar je tegenaan loopt niet aanpakt, dan zal dit probleem in een eventuele nieuwe baan of functie ook weer zichtbaar worden. Een mooi gezegde is: “Je kunt van baan veranderen, maar je neemt jezelf altijd mee!” Een ander voorbeeld kan zijn dat je jouw kwaliteiten en waarden beter in beeld wilt brengen en na wilt gaan of je jouw kwaliteiten voldoende in kunt zetten in jouw functie en of jouw waarden aansluiten bij de organisatie waar je werkt. Naar aanleiding van een oriënterend (kosteloos) gesprek wordt, afhankelijk van de loopbaanvraag, een maatwerk traject aangeboden.

Outplacement

Soms zijn werkgever en medewerker op zoek naar begeleiding bij het vinden van een baan buiten de organisatie. Ook dan kan meynkracht ondersteuning en begeleiding bieden.

Iedereen heeft kwaliteiten, ik vind het belangrijk om deze zichtbaar te maken en iemand (weer) te helpen om in zijn of haar kracht te komen. Dat is wat meynkracht doet.

Neem voor meer informatie of voor het plannen van een oriënterend (kosteloos) gesprek contact op met meynkracht. Klik op Contact voor de contactgegevens.

Ik ben Noloc erkend, Noloc is de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals.

Een greep uit de Referenties (klik voor nog meer referenties op de button Referenties).