De mens achter Meynkracht, Ilse Kodden

Mijn naam is Ilse Kodden. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik ben woonachtig in Ommen, in het mooie Vechtdal (Overijssel). Na het volgen van de MBO opleiding SJM (Sociaal Juridisch Medewerker richting personeelswerk) heb ik de HBO P&A (Personeel & Arbeid) gevolgd. Mijn werkervaring binnen het HR vakgebied is begonnen in het jaar 2000. Ik heb ervaring opgedaan binnen diverse branches, van overheid en commerciële organisaties tot de zorgsector.

Ik kan wel zeggen dat deze ervaring mij heel veel gebracht heeft. Elke organisatie heeft, naast een eigen cao of Personeelshandboek, een eigen cultuur en een eigen manier van werken. Het is belangrijk om in je werk de plek te vinden waar je je kwaliteiten volledig kunt benutten, waar je je energie in kwijt kunt en dat je ook in de cultuur van de organisatie past.

HR is nauw verbonden met Loopbaanbegeleiding. Het staat voor mens en organisatie, de juiste persoon op de juiste plek, talenten benutten en mensen laten groeien. Loopbaanbegeleiding is een grote passie van mij. Ik heb de post-HBO opleiding Loopbaanadviseur/ Loopbaancoach bij Pharos Advies gevolgd. Daarnaast heb ik specifieke trainingen in coaching doorlopen.

Ik weet wat het is om zoekende te zijn. Lange tijd ben ik zoekende geweest in mijn loopbaan, op zoek naar de juiste functie en de juiste werkomgeving, maar ik kon het niet vinden… Ik wist niet wat bij mij paste en wat voor mij de juiste functie en werkomgeving was. Ik liet mij leiden door wat er voorbij kwam en wat mijn omgeving vond. Ik ging niet van mijzelf uit en wat ik belangrijk vond, ook omdat ik daar helemaal geen beeld bij had.

Uiteindelijk heeft mijn zoekproces mij heel veel inzichten en leermomenten gegeven. Nu, na al die inzichten en ook door het volgen van opleidingen, coaching en het lezen van veel boeken, weet ik goed wat voor mij een juiste functie en werkomgeving is, wat ik belangrijk vind en waar mijn energie van gaat stromen! Ik weet nu waar ik rekening mee moet houden.

Door al deze ervaringen en inzichten kan ik mij juist heel goed inleven in de loopbaanvragen van klanten en kan ik klanten coachen en verder begeleiden bij al hun loopbaanvragen.

Coachen vanuit mijn hart

Het hart is voor mij belangrijk, ik ben een gevoelsmens. Volg je gevoel, doe waar je goed in bent en blijf zo dicht mogelijk bij jezelf! Ik merk dat veel van mijn klanten ook gevoelsmensen zijn en vaak ook hooggevoelig. Hooggevoeligheid (HSP) is een persoonlijkheidskenmerk. Als je (hoog)gevoelig bent, dan kunnen veel aspecten in je werk en privé een belangrijke rol spelen. Aspecten als licht en geluid kunnen iets met jou als persoon doen, maar ook dat je dingen intens beleeft of dat je heel erg gericht bent op de ander en jezelf regelmatig vergeet. Deze en nog veel meer aspecten kunnen een rol spelen waardoor jij niet in jouw kracht staat. Je ervaart dan letterlijk dat je je ergens niet prettig bij voelt en dat je een energielek ervaart.

Ik zie gevoeligheid als kwaliteit en zeker niet als zwakte! Oog hebben voor een ander, voor dingen en situaties en mensen aanvoelen, intens kunnen genieten, veel emoties ervaren, betrokken zijn bij mensen, hart voor iets of iemand hebben en ga zo maar door, zijn prachtige eigenschappen die lang niet iedereen bezit.

In mijn coaching trajecten volg ik mijn gevoel, ik sluit aan bij de ander door goed te luisteren en ik vind het belangrijk om een veilige omgeving te creëren, waarin je je op je gemak voelt en waarbij we open in gesprek kunnen gaan.

Ik houd ervan om mensen en hun drijfveren te leren kennen. Als mensen in hun loopbaan keuzes durven te maken (dit kunnen grote of kleine keuzes zijn) en hun hart gaan volgen dan heb ik daar veel bewondering voor. Enige tijd geleden ben ik een blog gestart met diverse persoonlijke en unieke loopbaanverhalen. Het gaat er om dat mensen naar hun hart luisteren en op zoek gaan naar hun kracht en passie, keuzes durven maken en vervolgens ook durven doen! Ze halen uit hun loopbaan wat erin zit.

Ik vind het prachtig om te zien als mensen tijdens een loopbaantraject inzicht krijgen in zichzelf en hun loopbaankeuzes en zich bewust worden van hun kracht en vervolgens stappen durven zetten. Dat is de reden waarom ik Loopbaanadviseur/ Loopbaancoach ben! Mijn passie voor en ervaring met Loopbaanbegeleiding zet ik in bij Meynkracht. Ik wil mensen graag begeleiden bij hun zoekproces tijdens hun loopbaan.

Twee andere aspecten die meespelen bij het maken van je eigen keuzes en je weg volgen is Persoonlijk Leiderschap en Zelfvertrouwen. Gaandeweg mijn leven en loopbaan heb ik gemerkt dat ik gegroeid ben in mijn persoonlijk leiderschap en zelfvertrouwen. Ik kan nu zeggen dat ik veel meer mijn hart volg, mijn eigen keuzes maak en mij daar goed bij voel. Het levert mij erg veel op om meer van mijzelf uit te gaan en mijn eigen weg te volgen. Veel situaties of problemen waar mensen tegenaan lopen hebben met onzekerheid te maken. Ik zie dat veel terug in de gesprekken die ik met mijn klanten heb.

Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan het vergroten van Persoonlijk Leiderschap en het vergroten van het Zelfvertrouwen van mensen, zodat ook zij ervaren wat het oplevert om meer vanuit jezelf te leven en vertrouwen te hebben in jezelf en je toekomst.

Wat is de achterliggende gedachte achter de naam Meynkracht? Mijn kinderen heten Mali, Youri en Ellis. Zij zijn Meynkracht. En kracht staat vervolgens voor een aantal sterke woorden die bij mij passen en die ook aangeven waar ik voor sta: