De mens achter Meynkracht, Ilse Kodden

Mijn naam is Ilse Kodden. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik ben woonachtig in Ommen, in het mooie Vechtdal (Overijssel). Na het volgen van de MBO opleiding SJM (Sociaal Juridisch Medewerker richting personeelswerk) heb ik de HBO P&A (Personeel & Arbeid) gevolgd. Mijn werkervaring binnen het HR vakgebied is begonnen in het jaar 2000. Ik heb ervaring opgedaan binnen diverse branches, van overheid en commerciële organisaties tot de zorgsector.

Ik kan wel zeggen dat deze ervaring mij heel veel gebracht heeft. Elke organisatie heeft, naast een eigen cao of Personeelshandboek, een eigen cultuur en een eigen manier van werken. Het is belangrijk om in je werk de plek te vinden waar je je kwaliteiten volledig kunt benutten, waar je je energie in kwijt kunt en dat je ook in de cultuur van de organisatie past.

HR is nauw verbonden met Loopbaanbegeleiding. Het staat voor mens en organisatie, de juiste persoon op de juiste plek, talenten benutten en mensen laten groeien. Loopbaanbegeleiding is een grote passie van mij. Ik heb de post-HBO opleiding Loopbaanadviseur/ Loopbaancoach bij Pharos Advies gevolgd. Daarnaast heb ik specifieke trainingen in coaching doorlopen. Ik heb zelf in mijn loopbaan ervaren hoe het is om op zoek te zijn naar de juiste functie en de juiste plek. Uiteindelijk heeft mijn zoekproces mij heel veel inzicht en leermomenten gegeven. Door deze ervaring kan ik mij goed inleven in de loopbaanvragen van cliënten en kan ik cliënten coachen bij hun loopbaanvragen.

Ik houd ervan om mensen en hun drijfveren te leren kennen. Als mensen in hun loopbaan keuzes durven te maken (dit kunnen grote of kleine keuzes zijn) en hun hart gaan volgen dan heb ik daar veel bewondering voor. Enige tijd geleden ben ik een blog gestart met diverse persoonlijke en unieke loopbaanverhalen. Het gaat er om dat mensen naar hun hart luisteren en op zoek gaan naar hun kracht en passie, keuzes durven maken en vervolgens ook durven doen! Ze halen uit hun loopbaan wat erin zit.

Ik vind het prachtig om te zien als mensen tijdens een loopbaantraject inzicht krijgen in zichzelf en hun loopbaankeuzes en zich bewust worden van hun kracht en vervolgens stappen durven zetten. Dat is de reden waarom ik Loopbaanadviseur/ Loopbaancoach ben! Mijn passie voor en ervaring met Loopbaanbegeleiding zet ik in bij Meynkracht. Ik wil mensen graag verder helpen met hun zoekproces tijdens hun loopbaan.

Twee andere aspecten die meespelen bij het maken van je eigen keuzes en je weg volgen is Persoonlijk Leiderschap en Zelfvertrouwen. Gaandeweg mijn leven en loopbaan heb ik gemerkt dat ik gegroeid ben in mijn persoonlijk leiderschap en zelfvertrouwen. Ik kan nu zeggen dat ik veel meer mijn hart volg, mijn eigen keuzes maak en mij daar goed bij voel. Het levert mij erg veel op om meer van mijzelf uit te gaan en mijn eigen weg te volgen. Veel situaties of problemen waar mensen tegenaan lopen hebben met onzekerheid te maken. Ik zie dat veel terug in de gesprekken die ik met mijn klanten heb.

Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan het vergroten van Persoonlijk Leiderschap en het vergroten van het Zelfvertrouwen van mensen, zodat ook zij ervaren wat het oplevert om meer vanuit jezelf te leven en vertrouwen te hebben in jezelf en je toekomst.

Wat is de achterliggende gedachte achter de naam Meynkracht? Mijn kinderen heten Mali, Youri en Ellis. Zij zijn Meynkracht. En kracht staat vervolgens voor een aantal sterke woorden die bij mij passen en die ook aangeven waar ik voor sta: