In een burn-out terecht komen is iets dat tegenwoordig (helaas) bij veel mensen voorkomt. Het is niet leeftijd gebonden, jonge of oudere mensen komen ermee in aanraking. Er zijn diverse aspecten te noemen die van invloed zijn op het krijgen van een burn-out, denk daarbij o.a. aan niet genomen rouw (dat kan naast verlies, overlijden ook bijvoorbeeld ontslag of reorganisatie zijn) of passie in de schaduw, oftewel je doet werk wat eigenlijk niet je passie is en wat je weinig tot geen energie geeft. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer aspecten van toepassing.

Belangrijk is om bij jezelf na te gaan in hoeverre een mogelijke burn-out bij jou van toepassing is. Daarbij geeft een lijst met symptomen welke bij een burn-out horen, veel inzicht. Want voorkomen is beter dan genezen!

Op 7 en 8 november j.l. heb ik de training Burn-out preventie gevolgd bij de Alba-academie in Veldhoven. Een zeer informatieve en interessante training en zeer waardevol voor meynkracht!

Wil je eens praten over je werk, energie, balans en alles wat daarbij hoort? Neem gerust contact met mij op voor een oriënterend, kosteloos gesprek.